Programe de vacanţă pentru toate vârstele la bibliotecă

Primăria Municipiului Mediaş vine în sprijinul comunităţii şi organizează cinci Programe de vacanţă, adresate atât copiilor, tinerilor, cât şi persoanelor de vârsta a III-a, începând cu data de 3 iulie, la sediul Bibliotecii Municipale ,,Stephan Ludwig Roth’’. Primul program ,,Valiza cu poveşti’’ se va axa pe promovarea cărţilor şi stimularea lecturii în rândul tinerilor, iar în cadrul celui de-al doilea program ,,Şezătoare printre cărţi’’ se va organiza un mini atelier de cusături tradiţionale româneşti, destinat tuturor celor care doresc să se iniţieze în arta cusutului, în cunoaşterea tradiţiilor populare şi a portului românesc.

Voluntarii cărţilor din Bibliotecă vor susţine atelierele de handmade, pictură pe tricouri şi cel de creaţie literară în cadrul celui de-al treilea program intitulat ,,Vacanţă cu Violetta’’ şi destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, iar Teodora Popa, campioana Mediaşului la şah îi va familiariza cu sportul minţii, pe copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani, în cadrul programului de iniţiere în tainele şahului, numit ,,Şah cu Teo’’.

Ultimul Program ,,BUNINET – Bunicii învaţă să comunice pe internet’’ va fi orientat către persoanele de vârsta a III-a. Aceştia vor beneficia de cursuri în domeniul IT şi al tehnologiei mobile, în fiecare zi, timp de 2 ore pe zi, grupele fiind împărţite în funcţie de nivelul de cunoştinţe IT al fiecărui participant. „Indiferent de vârstă, medieşenii sunt invitaţi să treacă pragul Bibliotecii Municipale ,,Stephan Ludwig Roth’’ în luna iulie, în fiecare zi, începând cu ora 8, pentru a se înscrie în Programul de vacanţă care i se potriveşte cel mai bine şi pentru a deţine fişă electronică la instituţia de cultură din Piaţa Regele Ferdinand I numărul 1, aceasta fiind condiţia de a participa la atelierele şi cursurile oferite gratuit de către municipalitate”, au precizat reprezentanții Direcției pentru Cultură Mediaș.

Reclame