FOTO – Recoltă bogată și două zile de distracție, la Mediaș

Două zile de distracție, cu o mulțime de produse de sezon, mâncăruri care mai de care mai apetisante și concerte. De asta au avut parte medieșenii, sâmbătă și duminică, la Festivalul Recoltei. În plus, mai multe nume cunoscute ale folclorului și muzicii etno au urcat pe scena amplasată în Piața Corneliu Coposu din oraș. Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă la ora 12, în Piața Corneliu Coposu, la manifestare fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor județene și parlamentari. Au fost alături de medieșeni vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, deputatul Raluca Turcan și senatorul Viorel Arcaș.

Pe lângă standurile cu preparate tradiționale și deja tradiționala „Paradă a costumelor de toamnă“ și concursurile „Cel mai Frumos Stand“ și „Cămara Tradițională“, ediția de anul acesta a adus noutăți pentru medieșenii și oaspeții care au participat la manifestare. Sâmbătă dimineața, Piața Corneliu Coposu a fost animată și de un concurs inediat, „Gătește zacuscă și distrează-te“, la care s-au înscris echipe ale societăților comerciale din oraș. Tot pentru ziua de sâmbătă, organizatorii au preparat un ceaun uriaș, peste 2.000 de porții fiind puse la dispoziția doritorilor. Ca și la edițiile precedente, copiii de la unitățile de învățământ din oraș au participat la „Parada Costumelor“ având ca punct final Piața Corneliu Coposu, unde o parte din micii artiști au susținut și un program artistic, pe scena amplasată în fața Primăriei.

Duminică, invitații au avut ocazia să deguste din produsele preparate în bucătăria gospodinelor, au savurat din vițelul la proțap pregătit de către organizatori și au luat parte la un moment deosebit – pregătirea tradițională a mustului, în lin.

În ambele seri, atmosfera de sărbătoare din Piața Corneliu Coposu a fost întreținută de artiști consacrați ai scenei românești. Sâmbătă au urcat pe scenă Doinel Hândorean, Ho-Ra și Ro-Mania, iar duminică, a fost rândul lui Nicolae Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Kronos și a trupei Nemuritorii să-i încânte pe toți cei prezenți.