FOTO: Retragere cu torțe la Școala Gimnazială 3 Copșa Mică

Absolvenţii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Copşa Mică au avut parte de un final de ciclu gimnazial de neuitat în cadrul retragerii cu torţe.

Şcoala Gimnazială numărul 3 Copşa Mică, structură a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, a organizat pentru elevii claselor a VIII-a, celebra „Retragere cu Torţe”.

Această zi a fost de neuitat pentru toţi cei care au sărbătorit terminarea ciclului gimnazial şi totodată despărţirea de „familia” Şcolii Gimniaziale numărul 3, care le-a fost cea de a doua casă timp de 8 ani. Ritualul retragerii cu torțe simbolizează trecerea elevilor din ciclul gimnazial în cel liceal, fiind văzut în special la retragerea elevilor de la liceele militare.

Evenimentul a început la ora 18, în prezenţa părinţilor şi rudelor absolvenţilor, a profesorilor şi a altor invitaţi. Ideea marcării evenimentului a apărut şi la Copșa Mică în urmă cu 18 ani, când a fost organizat pentru prima dată.

Festivitatea a cuprins și predarea ştafetei şi a cheii onorifice reprezentanţilor claselor a VII-a şi s-a încheiat bineînţeles cu ceremonialul retragerii cu torţe.