SNG Mediaș va organiza examenul Deutsches Sprachdiplom

Colegiul „Școala Națională de Gaz” din Mediaș va organiza, din primăvara anului viitor, examenul Deutsches Sprachdiplom.

Ministerul Culturii din Germania a aprobat cererea Colegiului Școala Națională de Gaz și astfel unitatea medieșeană de învățământ va putea organiza pentru toți elevii care învață limba germană examenul DSD (Deutsches Sprachdiplom) treapta I, nivel A2 – B1 începând cu primăvara anului 2024.

Acest atestat, pe lângă faptul că atestă cunoștințele de limba germană, reprezintă o dovadă necesară pentru admiterea la mai multe colegii și facultăți din Germania. Atestatul este recunoscut internațional si valabil toata viața.

La nivelul Colegiului „Școala Națională de Gaz” Mediaș s-a constituit centrul de perfectionare Deutsches Sprachdiplom pentru a sprijini atât elevii cu nivel avansat cât și pe cei cu nivel începător.

„Mulțumim pentru implicare doamnelor profesoare care predau limba germană Nicoleta Cărăbaș și Andra Iancu, dânsele având și calitatea de coordonator la examenele DSD, proba orală”, au transmis reprezentanții SNG Mediaș.